Makuja ja mahdollisuuksia

Tervetuloa tutustumaan Makuja ja mahdollisuuksia -hankkeeseen, joka toteutetaan Hankasalmella 

1.1.2025—31.12.2025

 

Makuja ja mahdollisuuksia -hankkeen tavoitteena on saada Hankasalmelle lisää 4H-yrittäjiä, jotka tarjoavat ruoka-alan palveluita, kuten tilausleivontaa, kesäkahvilatoimintaa, pop up ravintola- tai kahvilatoimintaa, kahvituksia eri tilauksiissa  ja kahvion tai kioskin pitämistä tapahtumissa.  

Tavoitteena on tarjota nuorille 4H-yrittäjille työelämävalmiuksia ja työkokemusta, jotka mahdollistavat heidän paremman työllistymisen jatkossa, sekä herättää kiinnostusta ruoka-alaa kohtaan, mikä voi vaikuttaa esimerkiksi jatko-opintopaikan ja tulevan työpaikan valintaan. Nuorten myönteinen suhtautuminen yrittäjänä toimimiseen on ehdottoman tärkeässä asemassa maaseudun elinkeinoelämän turvaamiseksi tulevaisuudessa. 

Hankkeen tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria ruokakasvatuksen kautta tutustumaan myös ruuan valmistuksen eri vaiheisiin, raaka-aineiden hankinnasta valmiin tuotteen myyntiin saakka. Nuorempia lapsia ohjataan Safkasankarit -kerhossa ruuanvalmistuksen, leivonnan ja kerhokahvilan parissa.  

Makuja ja mahdollisuuksia -hanke on saanut rahoituksen Tampereen talouskoulun säätiöltä.
 

Toimintaa

  • Safkasankarit herkkuyrittäjinä -kerho, Hankasalmen asema, tiistaisin klo 17-18.30

Tulevia koulutuksia ja tapahtumia

  • 4H-yrityskoulutus, huhtikuussa 2025
  • Äitienpäivän kakkukurssi, toukokuussa 2025

Menneet koulutukset ja tapahtumat

  • Hygieniapassikoulutus 19.02.2025