Hygieniapassikoulutus ja -testi


HINTA 50 €, 4H-jäsenille 30 €*

Huom! Osallistujalla on oltava koetilaisuudessa voimassaoleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, mopokortti, passi, henkilökortti jne). 

Tutustu materiaaleihin etukäteen www.lupakokata.fi

*Hygieniapassikoulutus ja -testin osallistumismaksu sisältää koulutuksen, hygieniaosaamistestin ja hygieniapassin. 

HUOM! Hygieniapassikoulutukseen ei ole ikärajaa. 

Pizzakokki, jäätelömyyjä, ruokatehtaan työntekijä ovat esimerkkejä henkilöistä, jotka työssään käsittelevät helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Heidän tulee ymmärtää elintarvikehygieniaa ja osata toimia niin, etteivät tuotteet aiheuta ruokailijalle sairastumista, ruokamyrkytystä. Heidän tulee osoittaa tietonsa suorittamalla hygieniaosaamistesti kolmen kuukauden kuluessa tällaisen työn aloittamisesta. Testin läpäissyt saa Eviran hygieniaosaamistodistuksen ns. hygieniapassin. (Elintarvikelaki § 27:” Elintarvikealan toimijan on huolehdittava, että elintarvikehuoneistoissa työskentelevillä, pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava Eviran osaamistodistus.”)

Käytännössä hygieniaosaamistodistus vaaditaan nykyään lähes kaikilta, jotka työskentelevät kioskeissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa, ruokakaupoissa tai elintarviketehtaissa.


Hankasalmen 4H-yhdistys järjestää hygieniapassikoulutuksia maaliskuussa ja syksyllä. Kysy ajankohdista lisää 4H-toimistosta, p. 040 1491 993  tai hankasalmi(at)4h.fi


Miksi hankkia hygieniapassi? Missä sitä tarvitaan ja ketkä tarvitsevat?

 

Esim.

- Kesätöissä

- Tulevaisuudessa

- Sosiaalialalla

- Hoitoalalla

- Seuratoiminnassa (makkaranpaisto, kahvitukset jne)

- Metsästysporukat

- Pintakäsittely, putkityöt