Esittely

Hankasalmi kutsuu 2 -hankkeen tavoitteena on elvyttää ja luoda uutta yritystoimintaa ja tarjota uusia mahdollisuuksia paikallisille yrittäjille ja asukkaille. Hanke tarjoaa toimintaa laajalle joukolle hankasalmelaisia yrityksiä, yhteisöjä ja asukkaita sekä tarjoaa ihmisille mahdollisuuden kokea ja tutustua suomalaisen ruuan alkulähteille ja tarjota tietoa siitä, miten maaseudulla pystyy yrittämään. 

Hanke järjestää Sadonkorjuutapahtuman lisäksi Joulutori -tapahtuman sekä muitakin pienempimuotoisia tapahtumia ja tempauksia, joilla tavoitellaan elvyttävää toimintaa Hankasalmelle ja lähialueiden yrittäjille. Hanke luo yrityksille mahdollisuuksia verkostoitua ja luoda uutta lähiseutujen muiden yritysten kanssa. Hanke tarjoaa lähikuntien muillekin tuottajille mahdollisuuden tuoda esiin omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Hankkeen avulla lisätään nuorten tietoisuutta yritystoiminnasta ja tietoisuutta mahdollisuuksista työllistyä kotipaikkakunnalla opintojen jälkeen. Hanke mahdollistaa nuorille matalalla kynnyksellä kokeilla yrittäjyyttä ja nähdä niitä mahdollisuuksia, mitä kotipaikkakunta tarjoaa.

Hankkeen toimintakausi on 1.6.2022-31.12.2023. Hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalla.