Satosankarit

OSTAMME PUHDISTAMATONTA MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA

 

Marja-asema sijaitsee Hankasalmen pääkirjaston ent. autotallissa (os. Rantakalliontie 3, kk)

ja se on avoinna ke 22.7.2020 alkaen

 

MUSTIKKAA 22.7.-22.8.2020

MA klo 16-18

KE klo 13-15

LA klo 12-14

 

 

PUOLUKKAA 31.8.-10.9.2020

MA klo 16-18

TO klo 16-18

 

 

Marjoista maksetaan kunkin päivän hinnan mukaisesti, joka ilmoitetaan ostopäivän aamuna Facebookissa ja kotisivuillamme. Hintaa voi tiedustella myös allaolevilta henkilöiltä.

Tuo keräämäsi marjat puhtaissa astioissa, esim. ämpäreissä. Ei muovipusseissa! Marjojen ei tarvitse olla puhdistettuja kunhan enimmät roskat jne on karsittu pois.

Marjat punnitaan 100g tarkkuudella. Maksu suoritetaan oston yhteydessä käteisellä ja se on poimijalle verotonta tuloa. Välitämme marjat Kiantama-nimiselle yritykselle jatkojalostukseen marjateollisuuteen.

Tuomalla keräämäsi metsämarjat myyntiin 4H:n Satosankarit-marja-asemalle tuet paikallista nuorisotyötä. Kiitos!

 

Huom!  Ethän tuo marjaa, jos olet kipeä. 

 

SATOSANKARIT

Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii noin 50 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea sekä mustikan ja puolukan poimintaa varten perustettuja keruurinkejä. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

Paikalliset 4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa pyörittävien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille. 4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se keskittyy Satosankarit-toiminnan alle.

 

Lisätietoja Satosankarit-marja-asemastamme antaa:

Anu Hyytiäinen, p. 040 149 1993

Marjo Tiihonen, p. 040 678 3577

 

Katso koko maan Satosankari-marja-asemien sijainnit täältä: https://4h.fi/tekemista/maalla-ja-metsassa/satosankarit/

 

Mistä mustikoita ja puolukoita voi kerätä? Muista myös jokamiehenoikeudet.


 

TUTUSTU MARJOJEN LAATU- JA POIMINTAOHJEISIIN

Arktiset aromit : Poimintaohjeet

KERUURINKI

 

Liity marjankeruurinkiin (whatsapp-ryhmään) laittamalla viestiä p. 040 678 3577 / Marjo. Keruurinkiläisille on tarjolla vinkkejä marjastukseen liittyen sekä keruurinkiläiset voi metsämarjakauden ajan osallistua kilpailuun, jossa ahkerin marjastaja palkitaan!