Töitä ja omaa rahaa

4H-yhdistyksellämme on pitkät perinteet nuorten työllistäjänä Hankasalmella ja 4H:n kautta saatu työpaikka onkin monelle nuorelle ensimmäinen.

Olemme työllistäneet 9lk päättäviä nuoria paikallisiin yrityksiin kesätöihin yli 10v ajan. Olemme mukana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Ysit töihin- hankkeessa, jossa koulutetaan nuoria työelämätaitoihin ja autetaan heitä saamaan kesätyö.

Paikallisena kesätyövälitystoimistona pidämme vuosittain helmi-maaliskuussa kaikille nuorille avoimen kesätyöhaun, jossa nuori voi hakea kesätöitä touko-syyskuun ajalle.

Lisäksi työllistämme yli 14-vuotiaita nuoria ympäri vuoden kotitalouksiin ja yrityksiin erilaisiin työtehtäviin, esim. siivoukseen, pihatöihin, lastenhoitoon ja kahvituksiin sekä yhdistyksemme tapahtumiin. Yli 13-vuotiaat nuoret pääsevät kerhonohjaajiksi ja saavat ohjauksesta palkkion.

4H-Kotiapupalveluun työllistämme vuosittain 18-28-vuotiaita nuoria auttamaan ikäihmisiä kodin askareissa. Kotiapupalvelu on hyvä mahdollisuus opiskeluiden oheen, kesäloman tai välivuoden ajalle tai pidemmäksikin työpaikaksi.

Järjestämme lisäksi nuorille työelämätaitoja lisääviä koulutuksia (Ajokortti työelämään -koulutus ja hygieniapassikoulutus) sekä muita 4H-työelämäkursseja.