ETÄKERHOKEVÄT 2020

MA 30.3. - METSÄÄN!

 

Etsi ja kuvaa oheisia asioita. Lähetä ottamiasi kuvia ohjaaja-Semmille ja 4H-toimistoon, p. 040 678 3577 / Marjo. 

- - - -

 

MA 6.4. - PÄÄSIÄINEN - KANANMUNAN MAALAUS JA PIILOTUS

 

Ohjeet: keitä kananmuna tai pyydä vanhempiasi keittämään, sen jälkeen maalaa se vesiväreillä tai liiduilla mahdollisimman hienoksi.

Anna kuivua niin pitkään, että väri ei enää leviä. Jos innostuu voi tehdä useammankin.

Kun kananmuna on valmis, sillä voi leikkiä kananmunan piilotusta. Ohjeet: Pyydä perheenjäsentäsi piilottamaan se tai piilota se itse jollekkin toiselle. Sen jälkeen etsikää se.

 

Lähetä kuvia väritetyistä kananmunista 4H-toimistoon (p. 040 678 3577 (wa, txt) tai hankasalmi(at)4h.fi) ja ohjaaja-Semmille. 

MA 13.4. - PÄÄSIÄINEN, EI KERHOA

 

- - - -

 

MA 20.4. - ULKOPALLOILU

 

Tarvitset jalkapallon tai jonkun muun pallon. Pomputtele jalkapallolla, ja jos ei ole jalkapalloa, niin voi harjoitella kopittelua pallolla tai jollain muulla. Jos ei ole kopittelukaveria, niin voi heittää pallon seinään ja ottaa kopin. Kopitella voi myös räpylällä ja pesäpallolla.

Kuinka monta kertaa saat pomputeltua jalkapalloa? Entä kopiteltua?

- - - -

 

MA 27.4. - ULKOPALLOILU

 

Tarkkuus jalkapallon potkimista. Eli aseta jokin maali ja yritä potkaista jalkapallolla siihen. Jos ei ole jalkapalloa niin voi testata heittää jollain muulla pallolla. Jalkapallolla voi myös harjoitella syöttöjä ja harhautuksia muun perheenjäsenen kanssa.

Testaa myös, tehdä edellisen kerhokerran juttuja ja katso oletko parantunut.

 

- - - -

 

MA 4.5. - POLKUPYÖRÄN KEVÄTHUOLTO

 

Tämän viikon kerhossa on polkupyörän keväthuolto. Eli ainakin pese pyöräsi. Voit myös öljytä/rasvata ketjut yms. Sen jälkeen käy pienellä pyöräilylenkillä. Voit ottaa mallia näistä kuvista tai tehdä omalla tavalla. Jos ei ole omaa pyörää, niin sitten voi tehdä muita kevätvalmisteluja ja käydä kävely-tai juoksulenkillä. 

MA 11.5. - MAJAN RAKENTAMINEN

 

Tänään kerhossa olisi majan rakennusta. Majan rakennuksessa kannattaa tehdä jonkinmoinen tukirakenne ja laittaa sitten esim kuusen oksia seiniksi ja katoksi. Voi myös käyttää muuta ylimääräistä puuta. Rakenna maja vanhemman avustuksella. 

 

Huom! Kannattaa valita tasainen paikka tai esim puun viereen, koska puu antaa itse jo yhden tuen. Paikka kannattaa valita myös sen perusteella, että lähellä olisi rakennusmateriaaleja.  Ei kannata tehdä liian isoa huonoilla tukipuilla, koska se voi romahtaa. HUOM! ÄLÄ KÄYTÄ LAHOJA PUITA. Majan rakentamista helpottaa naru. Myös muut työkalut ovat hyödyllisiä esim. Saha, mutta käytä sitä vain jos saat luvan tai valvonnassa. 

 

Ota kuva tekemästäsi majasta ja lähetä se meille oheisen palautuslomakkeen avulla. 

- - - -

 

MA 18.5. - PARKOUR

 

Rakenna itsellesi oma parkourrata. Esim siirtele joitain asioita/esteitä, joidenka yli voi hyppiä tai mennä ali. Voit myös mennä esim. vain metsään tai ulos ja parkourata kivien, kaatuneiden puiden yms. yli. Varmista ettei mikään este ole liian vaativa eikä vaarallinen, ettei satu mitään. Jos lähdet metsään, älä lähde yksin. 

Millaisia esteitä teit? 

- - - -

 

MA 25.5. - UUDEN TAIDON OPPIMINEN

 

Harjoittele itsellesi jokin uusi taito esim. jonglööraaminen, jokin jalkapallo-, säbä-tai koristemppu, trampalla jotain uutta, kärrynpyörä tai vaikka käsillä seisontaa. Älä tee temppua, joka tuntuu liian vaikealta tai vaaralliselta.

Raportoi minkä opit ja voit laittaa myös videon oheisen palautuslomakkeen, sähköpostin (hankasalmi(at)4h.fi) tai whatsapin (p 040 678 3577) kautta.