ETÄKERHOKEVÄT 2020

KE 1.4. - LAUTAPELIT

 

Tänään pelaillaan lautapelejä. Voitte kotoa valita minkä vaan lautapelin ja voit pyytää vanhempiasi tai sisaruksia pelailemaan!

 

Hyvää loppuviikkoa :D

 

- Ohjaaja-Otilia

 

- - - -

 

KE 8.4. - SISÄLEIKKEJÄ

 

Tänään voitte kotona sisarusten tai vanhempien kanssa pelailla jotain sisäpelejä.  Hyvää pääsiäistä!

 

PEILI: Yksi pelaaja menee muutaman metrin päähän muista leikkiöistä ja hänestä tulee peili. Hän on aluksi selkä muihin leikkijöihin päin. Tämän jälkeen muut leikkijät yrittävät päästä koskettamaan peiliä ja sanomaan "Peili". He siis lähtevät liikkumaan aloituksesta. Peili voi kääntyä koska vaan ja jos näkee jonkun leikkijän hän sanoo tämän nimen ja leikkiän pitää palata aloitukseen. Se kuka ensimmäisenä kerkeää koskea peilin selkää ja sanoa "Peili" hänestä tulee uusi peili.

 

VÄRI: Yksi leikkijöistä menee muutaman metrin päästä muihin selkä leikkijöihin päin. Hänestä tulee värisekoitus. Värisekoitus alkaa sanoa eri värejä ja askel tyylejä muille pelaajille. Eri askeltyylejä voitte itse päättää mutta muutamia on esim. kanaaskel, eli astut askeleen niin että kantapohjasi koskettaa varpaitasi, jättiläinen eli astut niin suuren askeleen kun pystyt ja tipuaskel eli laitat jalkasi toisen  jalan puoliväliin. Värisekoitus sanoo vaikka "Vihreä ja 3 kanaaskelta". Leikkiät joilla on vihreää päällänsä saavat mennä 3 kanaaskelta eteenpäin. Niillä keillä ei ole pysyvät paikoillaan. Se kuka ensimmäisenä pääsee värisekoituksen luo, koskee häntä ja sanoo "Väri" hänestä tulee uusi värisekoitus.

 

PIILONEN: Yksi leikkijöistä valitaan etsijäksi. Hän laskee 30 ja muut menevät sillä välin piiloon. Etsijä alkaa etsimään muita leikkijöitä. Kun hän löytää leikkijän piilosta hän sanoo hänen nimen. Kun etsijä on löytänyt kaikki piilossa olevat uusi etsijä on se kuka löydettiin ensimmäisenä.
Peliä voi soveltaa esim. sammuttamalla valot ja leikkimällä pimeäpiilosta

 

- - - -

 

KE 15.4. - LEIVONTA: Vohvelit

 

Tänään leivotaan vohveleita, jos ei vohvelirautaa kotoa löydy voit tehdä lettuja. Muistathan leipoa vanhemman tai vanhemman sisaruksen kanssa :)

 

VOHVELIT (13 kappaletta)

Taikina:
75 g voita
3 munaa
4 dl täysmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kivennäisvettä


Sulata voi. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-maitoseokseen vähitellen vispilällä hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon voisula. Anna taikinan seistä puolisen tuntia viileässä. Lisää taikinaan kivennäisvesi juuri ennen paistamista.

Paista vohvelit vohveliraudalla öljyä tai voita apuna käyttäen. Tarjoile kermavaahdon ja esimerkiksi mansikka- tai puolukkahillon kera.

 

Lähde: https://www.kinuskikissa.fi/vohvelit/

- - - -

KE 22.4. - PAPERILENNOKIT

 

Tänään saatte askarrella itse paperilennokin! Ei ole väliä minkälaisen teette, mutta kun olette taitelleet niin koristelkaa vaikka värittämällä! Sen jälkeen voitte sisarusten tai vanhempien kanssa mennä pihalle heittelemään ja ottaa kisoja. Voitte kisailla vaikka kellä lentää pisimmälle, entäs kuka saa takaperin heitettyä suoriten?

Tästä löydät ohjeet paperilennokin tekoon.

- - - -

KE 29.4. - PITSA

 

Hei!


Tänään tehdään pitsaa. Ohje on tuossa alhaalla. Täytteet saatte itse päättää. Ne voi olla esim. ananas, kinkku, pepperooni, tomaatti ja juusto.


Hyvää loppuviikkoa kaikille!

 

Hyvä pitsapohja -ohje

 

Valmistusaika: Alle 15 min

 

Raaka-aineet

 

25 ghiivaa 
2 dlvettä 
1 rklöljyä 
5 dlvehnäjauhoja 
0,5 tlsuolaa 
0,5 tlsokeria 

- - - -

 

Ohjeet

 

Liota hiiva lämpimään veteen ja lisää sitten suola ja sokeri.Lisää vehnäjauhot vähitellen hyvin sekottaen ja lisää lopuksi öljy.

Paista 225-250 asteessa n.10-15min

 

- - - -

 

KE 6.5. - ÄITIENPÄIVÄASKARTELU

 

tänään Aseman 4H-etäkerhossa tehdään kortti äitille, mummolle tai muulle läheiselle. Voit tehdä minkälaisen kortin vaan, mutta tässä on yksi tapa -> www.kotiliesi.fi/juhlat/muut-juhlat/askartele-aitienpaivakortti-langasta.

 

Millaisen kortin sinä teit, mitä materiaaleja käytit? Kerro ja lähetä siitä meille kuva. 

 

- - - -

 

KE 13.5. - PIKNIK/RETKI

 

Hei!
Tänään pääsette nauttimaan upeasta ulkoilmasta! Lähtekää sisarusten tai muun perheen kanssa retkelle metsään tai vaikka laavulle. Ottakaa eväitä mukaan ja nauttikaa ulkoilmasta. Voitte myös katsella mitä kevään merkkejä löydätte!

 

Mitä kevään merkkejä löysit? Mitä eväitä söitte? Kirjaa huomiot ylös, ota kuvia ja lähetä niitä meille oheisen palautuslomakkeen kautta.

 

- - - -

 

KE 20.5. - LEVYRAATI

 

Moi!
Tänään voisitte sisarusten tai vanhempien kanssa pitää levyraadin. Jokainen saa päättää muutaman biisin, tämän jälkeen ne kaikki soitetaan vuorotellen. Tämän jälkeen kappaleelle annetaan tähtiä. 1 tähti en oikein tykännyt tästä 5 tähteä tämähän oli todella hyvä!
Hyvää loppuviikkoa!

 

- - - -

 

KE 27.5. - BROOKIES

 

Hei!
Nyt viimeisen kerran kunniaksi saatte leipoa brookiesta. Se on siis brownien ja cookien yhdistelmä. Muistathan että tee aikuisen tai vanhemman sisaruksen kanssa
Hyvää kesälomaa! 

 

Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta


Ohje: https://www.kinuskikissa.fi/brookies/

 

- - - -