Ysit töihin -projekti

V. 2018 startannut Ysit töihin -projekti on saanut jatkoa. Viime vuonna mukana hankkeessa oli 14 kuntaa Keski-Suomesta ja Pirkanmaalta. Nyt mukana on kuntia kolmen maakunnan alueelta: Pohjanmaalta, Keski-Suomesta ja Pirkanmaalta, hanke jatkuu vuoteen 2021 saakka. Hankasalmi on yksi mukana olevista kunnista.

Ysit töihin -projekti onnistui vuonna 2019 Hankasalmella hyvin. Hankasalmelaisista yhdeksäsluokkalaisista nuorista sai kesätöitä yli 80 %. Mukana työpaikkoja oli tarjoamassa useat paikkakunnan yritykset, yhteisöt kuin kotitaloudetkin. Kiitokset erinomaisista tuloksista kuuluu heille. 


Haluamme tehdä jatkossakin töitä nuorten työllistämiseksi ja etenkin löytää peruskoulun päättäville nuorille kesätyöpaikkoja. Tärkeässä roolissa Ysit töihin -hankkeessa ovat työnantajien lisäksi kunnat ja koulut, joiden tiloissa koulutus järjestetään. Projektissa koulutetaan nuoria yrittäjyyteen, henkilökohtaisen talouden hallintaan ja työelämätaitoihin liittyvissä asioissa. Hankasalmen 4H:n tavoitteena on tarjota jokaiselle 9. luokan päättävälle nuorelle kahden viikon työkokemus tai että nuori työllistää itsensä yrittäjänä. Me koulutamme ja valmennamme nuoret sekä tuemme työantajia nuorten rekrytoinnissa. Projektin myötä seuraamme myös nuorten sijoittumista kesätyöhön ja keräämme palautetta sekä nuorten että työnantajien kokemuksista.

Projektissa on mukana kolme maakuntaa; Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Etelä-Pohjanmaa. Mukana on 29 4H-yhdistystä 34 kunnan alueella ja yhdeksäsluokkalaisia on yli 5100.

Keski-Suomen alueelta mukana olevat 4H-yhdistykset ovat Hankasalmi, Jyvässeutu, Kannonkoski-Kivijärvi (ml. Saarijärvi), Karstula-Kyyjärvi, Multia (ml. Keuruu ja Petäjävesi), Kinnula, Konnevesi, Laukaa, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski, Pieksämäen seutu ja Kangasniemi.     

Ysit töihin -projektin toteuttaa Suomen 4H-liitto opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella 2019-2021.

4H on toiminut Suomessa nuorten työllistäjänä jo 90 vuoden ajan. Työelämä- ja yrittäjyyskasvatus ovat tärkeä osa 4H-nuorisotyötä. Yli 7 000 nuorta vuosittain saa työkokemuksen 4H:n kautta.

Lisätietoja:

Anu Hyytiäinen

vt. toiminnanjohtaja, 

Hankasalmen 4H-yhdistys ry

p. 040 149 1993

anu.hyytiainen(at)4h.fiSirkka Suomäki

Ysit töihin -projektipäällikkö, Suomen 4H-liitto

p. 040 534 6361

sirkka.suomaki(at)4h.fi

KESÄTYÖT 2020

Haasteellisesta ajankohdasta huolimatta, 80 % peruskoulun päättävistä ysiluokkalaisista on saanut tänä vuonna kesätöitä. 

Hankasalmen 4H-yhdistys välittää tänä vuonna 50 nuorelle kesätyöpaikan.