Ysit töihin -projekti (2019)

Hankasalmi on valittu mukaan 4H-liiton Ysit töihin -projektiin. Hankkeen kautta pyritään auttamaan nuoria löytämään töitä vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä.

4H-järjestön Ysit töihin -hankkeessa parannetaan nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja tarjoamalla nuorille valmennusta ja koulutusta. 4H:n tavoitteena on auttaa nuoria työllistymään, ja tämän projektin kautta pyritään auttamaan nuoria löytämään töitä vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. Projektissa seurataan myös nuorten sijoittumista kesätyöhön ja kootaan palautetta sekä nuorten että työnantajien kokemuksista.

Ysit töihin -hankkeessa pilottialueina on kahdeksan kuntaa Keski-Suomesta ja kuusi kuntaa Pirkanmaalta. Hankasalmi on valittu yhtenä kuntana projektiin mukaan.

”Kesätyötä voivat projektin kautta nuorille tarjota yritykset, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet. Työnantajia voi askarruttaa mm. nuoren osaaminen, perehdytys ja lainsäädäntö, ja heille tarjotaan tukea ja kannustusta alaikäisten työllistämiseen”, kertoo Ysit töihin -hankkeen projektipäällikkö Sirkka Suomäki Suomen 4H-liitosta.

 

 

Lisätietoja:

Anu Hyytiäinen

vt. toiminnanjohtaja, Hankasalmen 4H-yhdistys ry

p. 040 149 1993

anu.hyytiainen(at)4h.fi

 

 

Sirkka Suomäki

Ysit töihin -projektipäällikkö, Suomen 4H-liitto

p. 040 534 6361

sirkka.suomaki(at)4h.fi