Hygieniapassikoulutus ja -testi

Pizzakokki, jäätelömyyjä, ruokatehtaan työntekijä ovat esimerkkejä henkilöistä, jotka työssään käsittelevät helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Heidän tulee ymmärtää elintarvikehygieniaa ja osata toimia niin, etteivät tuotteet aiheuta ruokailijalle sairastumista, ruokamyrkytystä. Heidän tulee osoittaa tietonsa suorittamalla hygieniaosaamistesti kolmen kuukauden kuluessa tällaisen työn aloittamisesta. Testin läpäissyt saa Eviran hygieniaosaamistodistuksen ns. hygieniapassin. (Elintarvikelaki § 27:” Elintarvikealan toimijan on huolehdittava, että elintarvikehuoneistoissa työskentelevillä, pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava Eviran osaamistodistus.”)

Käytännössä hygieniaosaamistodistus vaaditaan lähes kaikilta, jotka työskentelevät kioskeissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa, ruokakaupoissa tai elintarviketehtaissa.

Hygieniapassikoulutus ja -testin osallistumismaksu sisältää koulutuksen, hygieniaosaamistestin ja hygieniapassin. Koulutukseen ei ole ikärajaa. 

 

Tutustu materiaaleihin etukäteen osoitteessa www.lupakokata.fi. 

 

HUOM! Koulutuksessa on esitettävä voimassaoleva kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, mopokortti, kelakortti, passi, henkilökortti).

 

Hankasalmen 4H-yhdistys järjestää hygieniapassikoulutuksia maaliskuussa ja syksyllä. Kysy ajankohdista lisää 4H-toimistosta, p. 040 678 3577 / Marjo tai hankasalmi(at)4h.fi

 

Miksi hankkia hygieniapassi? Missä sitä tarvitaan ja ketkä tarvitsevat?

 

Esim.

- Kesätöissä

- Tulevaisuudessa

- Sosiaalialalla

- Hoitoalalla

- Seuratoiminnassa (makkaranpaisto, kahvitukset jne)

- Metsästysporukat

- Pintakäsittely, putkityöt