4H-Kotipalvelu

4H-Kotipalvelu on ikäihmisille suunnattua monipuolista auttamistyötä kodin sisä- ja ulkotöissä sekä muissa arjen askareissa. Kotipalvelutyö voi olla kertaluontoista, satunnaista/kausittaista tai säännöllisesti jatkuvaa. Emme tee sairaanhoidollista kotipalvelua (lääkkeet ym).

Palvelu kattaa mm.

  • siivousta; esim. perus-, laaja-, muuttosiivous
  • ikkunanpesua
  • pihatöitä; haravointi, kukkienhoito, lumityöt ym
  • asiointiapua, mm. kaupassakäyntiä
  • seuranpitoa kotona ja muualla

HUOM! Päivitimme veloitushintoja 1.1.2019 alkaen.

Hankasalmen 4H-yhdistyksen välittämän 4H-kotipalvelun hinta on 15,50 €/h, matkakorvaus 0,65 €/km sekä laskutuslisä 3 €/lasku (hinnat sisältävät alv 24%). Hinta tarkistetaan puolen vuoden välein. Kotipalveluapua on mahdollista saada myös suoraan nuorilta 4H-yrittäjiltä, jotka hinnoittelevat itse palvelunsa (n. 12-16 €/h). 4H-yrittäjiin voi tutustua kotisivuillamme, http://www.hankasalmi.4h.fi/4h-yritykset/. Hankasalmen 4H-kotipalvelussa työskentelee vuosittain 20-29-vuotiaita nuoria, oman elämäntilanteensa mukaisesti yksi kerrallaan.

 

TILAUKSET JA TYÖNTEKO

Uudet tilaukset sekä muutokset tilaussopimuksiin tehdään 4H-toimistoon alla oleville henkilöille. Uusien asiakkaiden kanssa tehdään kirjallinen tilaussopimus, jossa määritellään mm. kotipalvelun tarve, laajuus, kesto ja laskutustiedot. Tilauksen jälkeen kotipalvelutyöntekijä ottaa yhteyttä työn tekemisen ajankohdasta ja muista yksityiskohdista. Työ tehdään asiakkaan välineillä ja siivousaineilla. Asiakas kuittaa tehdyn työn tuntilistaan, jonka jälkeen kotipalvelutyöntekijä ja asiakas sopii jatkosta. 4H-yhdistys hoitaa lakisääteiset työnantajavelvoitteet ja laskuttaa asiakasta. Peruuttamattomista ajoista laskutamme varatun ajan mukaisesti, peruutukset viimeistään 24h ennen sovittua aikaa joko 4H-toimistoon tai kotipalvelutyöntekijälle.

Lisätietoja 4H-kotipalvelusta sekä asiakastietojen keräämistä koskeva tietosuojaseloste on nähtävillä kotisivuillamme, Tietosuojaseloste_kotipalvelu.pdf

 

KOTITALOUSVÄHENNYS

Kotipalvelutyöstä, joka pitää sisällään esim. siivousta, pyykinpesua tai puutarhatöitä, voit saada kotitalousvähennyksen, joka on 50% työnosuudesta (omavastuu vuodessa 100 euroa). Lue lisää kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta,  https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/. Tiedustele myös 4H-yrittäjiltä kotitalousvähennysmahdollisuudesta.

 

4H JÄRJESTÖNÄ

4H-järjestön kansalais- ja yrittäjyyskasvatuksellinen toiminta perustuu tekemällä oppimisen periaatteeseen. Tavoitteenamme on kasvattaa 6-28-vuotiaista lapsista ja nuorista vastuullisia, yritteliäitä ja aktiivisia ihmisiä, ja antaa heille eväitä tulevaisuutta ja työelämää varten. Noudattamamme Kolme askelta työelämään -toimintamalli sisältää 4H-nuorisotyön avaintuotteet, jotka ovat ryhmätoiminta, koulutukset, työllistäminen ja nuorten yritykset. 4H:n kautta saatu työpaikka on monelle nuorelle ensimmäinen työkokemus.

 

 

LISÄTIEDOT JA UUDET TILAUKSET:

Anu Hyytiäinen, vt toiminnanjohtaja                                 Marjo Tiihonen, 4H-toimisto

040 149 1993                                                                  040 678 3577

anu.hyytiainen@4h.fi                                                       hankasalmi@4h.fi

                     

 

Hankasalmen 4H-yhdistys ry

Keskustie 41, 41520 Hankasalmi

0797020-2

 

(Päivitetty 2.1.2018)

PDF-tiedostoTietosuojaseloste_kotipalvelu.pdf (10 kB)
Kotipalvelun tietosuojaseloste (1.6.2018)