Haikailetko maailmalle?

3.12.2018


Vielä ehtii lähteä 4H:n kautta tutustumaan millaista elämää vietetään Suomen rajojen ulkopuolella. 4H:ssa lennähdät matkaan helposti, edullisesti ja turvallisesti. 4H-järjestön IFYE-nuorisovaihtoon voi jättää hakemuksia 12.12.2018 saakka seuraaviin maihin: Itävalta, Saksa, Slovenia, Taiwan ja USA.

USA-vaihtoon alaikäraja on 19 vuotta, muihin 18. Suurin osa vaihto-ohjelmista starttaa kesäkuukausina. Ennen vaihtoon lähtöä kaikille vaihtareille järjestetään valmennus Suomessa (26.-28.4.2019), joten ilman kunnon infopakettia ei matkaan tarvitse lähteä. Valmennuksessa kerrotaan myös opintopisteytetystä todistuksesta, jonka voit saada vaihtoon osallistumisesta.

Kohdemaassa asut isäntäperheessä, jossa pääset mukaan aitoon, kansainväliseen perhe-elämään. Saat upeita kokemuksia perheen matkassa, tutustut uusiin ihmisiin ja pääset treenaamaan kielitaitoasi. Vaihtoon lähteviltä edellytetään valmiutta esitellä Suomea, iloisuutta ja innostusta.

Miten ja mitä maksaa?

4H-vaihdot on tarkoitettu 4H:n jäsenille. 4H-vaihdoissa maksat itse matkakulut kohdemaahan ja takaisin, matkalle tarvittavat vakuutukset ja mahdolliset rokotukset sekä henkilökohtaiset kulut, kuten vaikkapa ostokset. Kuluihin on mahdollista saada avustus 4H-säätiöltä. Suomen 4H-liitto ei peri maksuja yli 18-vuotiaiden vaihto-ohjelmiin liittyen, vaihto-ohjelma on yksi jäseneduista. Kohdemaassa majoitus-, ruokailu- ja matkakuluista huolehtii paikallinen järjestö yhdessä isäntäperheiden kanssa.

16-18-vuotiaiden vaihdossa kohdemaan organisaatiolle maksetaan ohjelmamaksu, joka kattaa myös lennot. Myös tähän vaihtoon on mahdollista saada 4H-säätiön avustus.

Tarkemmat tiedot vaihdon kestosta ja ajankohdasta sekä hakulomake löytyvät täältä: https://4h.fi/tekemista/maailmalle/lahde-vaihtoon/